Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2016. augusztus 31., szerda

Várólista - 2016. augusztus




Kisasszony hava, vagyis az augusztus hónap jó néhány meglepetéssel és régóta várt megjelenéssel szolgált az olvasók számára. A nyomdából frissen kikerült kiadványokat nézegetve elég színes a kép: van köztük olyan, amely magyar megjelenés szempontjából különlegesség, igazi csemege, vagy éppen világpremier, és olyan is, amely az éppen aktuális trendeket meglovagolva kínál borzongást. Nézzük tehát a részleteket.


Hosszú idő után a Delta Vision megint új kötetet jelentetett meg a Mesterművek Sience fiction kiadói alsorozaton belül. Orson Scott Card egy elég termékeny és - véleményem szerint - önálló látásmóddal rendelkező szerző, akinek nagyon szeretem a regényeit. Ezúttal a Fhérgek című írása kerülhet a magyar olvasók kezébe, amelynek magyar borítója valami fantasztikusra és elképesztően mutatósra sikerült. Ha valaki úgy gondolja, hogy esetleg ezt szeretné háttérképnek a gépére, akkor ennek nincs semmi akadálya. Mindenképpen kell majd, csak továbbra is arra várok, hogy a kiadó lépjen valamit a törzsvásárlói programjával kapcsolatban.
A Fumax Kiadó jól választott a Széthullott birodalom sorozat köteteinek megjelentetésével - a külföldi és hazai sikernek mindössze egyetlen titka van: jó a történet, jó a stílus. Bár a trilógia lezárult, vannak még elmondásra érdemes történetek, amelyeket Mark Lawrence nem is tartott magában, az Úti testvérek - Történetek a Széthullott birodalomból című kötet a mi szempontunkból azért különleges, mert ezek az írások a világon először most jelentek meg nyomtatásban. Nem kérdés, ez a kötet nekem kell!
Ha már ennyire úttörő üzemmódra kapcsoltunk, akkor meg kell említeni a Gabo Könyvkiadót is, mert elhozta a magyar olvasóknak egy külföldön sikeres sorozat aktuális darabját. Kis hazánkban először jelenik meg a Jonathan Strahan által szerkesztett antológia egyik kötete, jelen esetben Az év legjobb sience fiction és fantasynovellái 2016. Már elő is rendeltem, sőt, az értesítés alapján már mehetek is érte a boltba: bizony, ez a kötet már az enyém, érzem, ahogy a súlya húzza a kezem.

Az Agave Könyvek tartja magát egy korábban tett kijelentéséhez, amely szerint a horror műfajába tartozó regényeket is meg fognak jelentetni. Az utóbbi egy évben már láthattuk is ennek ékes bizonyítékait, ahogy a friss megjelenések között is találunk ebbe a kategóriába tartozó olvasni valót. Blake Crouch neve nem ismeretlen a stílus kedvelői előtt, a Wayward Pines után pedig itt a Sötét anyag, amely legalább annyira horror, mint thriller és sci-fi - vagyis három az egyben. A kötet a világpremierrel azonos időben jelent meg magyar nyelven is, amelyért külön köszönet és kalapemelés illeti a kiadót. Mivel a WP nekem annyira nem jött be, ezért kivárok a vásárlással, de árgus figyelemmel követem a könyvről készült értékeléseket.
Stílusban ugyan teljesen eltérő, de szintén thriller kategóriájába sorolható a Művelt Nép Könyvkiadó által megjelentetett kötet, B. A. Paris Zárt ajtók mögött című regénye. A kiadvány az éppen aktuális trendeket meglovagolva a családon belüli erőszakot és az emberi párkapcsolatok mocskosabb oldalát helyezi a középpontba. Mert ugye közhely, de így van a valóságban is, hogy ami a zárt ajtók mögött történik az ott is marad, a külvilág pedig csak a tökéletességet, a boldog párocskát látja. Az egyik kedvenc könyvem a kategóriájában úttörőnek számító Holtodiglan. Sokan ezt is ahhoz hasonlítják és a tartalma alapján is olyannak tűnik, szóval szeretném majd olvasni valamikor.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons