Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. május 29., szerda

Ünnepi Könyvhét 2013: A Delta Vision Kiadó könyvheti megjelenései

Az Ünnepi Könyvhét a magyar szerzők könyvünnepe. Egyik kedvenc kiadóm, a Delta Vision is készül pár kiadvánnyal a könyvek eme neves ünnepére. Az ugyan nem látszik elsőre, hogy a szerzők magyarok lennének, de bizony mind hazai íróról van szó. 
Nem húzom tovább az időt, inkább nézzük azokat a megjelenéseket, amelyek közül egyet mindenképpen szeretnék olvasni, de még az is lehet, hogy kettőt. :)
A könyvhét időpontja pedig továbbra is: 2013. június 6-10.


Ta-mia Sansa: A menekülés éve (Gender krónikák I.)
A XXII. században az emberiség több álma is valóra válik: létrejön az Egyesült Országok Szövetsége, amely a világ összes államát egységbe tömöríti, és megtörténik a kapcsolatfelvétel egy értelmes idegen fajjal is. Úgy tűnik, az emberiség beléphet az aranykorba, de ez csak a látszat. A Szövetséget üzleti érdekek kusza hálója szövi át, és a vezetők legtöbbjének egyetlen célja van: mindenkit engedelmes bábbá formálni.
Ebben a világban éli a gazdag, unatkozó feleségek felszínes mindennapjait Sandra Manul, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában a múltja elől keresett menedéket a magas rangú Ítélő, James mellett. Miközben az árnyak, amelyek elől elfutott, utolérik, olyan döntéseket kell meghoznia, amelyek nem csak a saját, hanem az egész emberiség sorsát megváltoztatják.
A Gender krónikák első kötete, A menekülés éve bevezető egy olyan világba, ahol a hagyományos nemi szerepek és az egyensúlyi társadalom ütközik össze egymással – mindez pedig egy olyan jövőben történik, amely akár könnyen valósággá is válhat.

Eric Muldoom: Éjféli erdő
Vakmerő kalandozók kísértik a szerencséjüket e kötet lapjain! Barbár harcosok, boszorkányok és varázslók, elfvadászok és zsoldosok, ravasz tolvajok kutatnak elfeledett vagy sosem étezett kincsek után.
Egyesek titokzatos örökségüket keresik, másokat a bosszúvágy fűt, vagy épp saját démonaik elől menekülnek…
Az elátkozott erdőségek mélyén vámpírok és lidércek rejtőznek, a sötét tündérmágiával átitatott földeken élőholtak és csontlovagok bolyonganak, vérfalók és ördögök állnak lesben...
E különleges gyűjteményben tizenhárom történetet válogattunk ki Eric Muldoom legjobb klasszikus- és dark fantasy elbeszéléseiből, izgalmas és emlékezetes kalandozásra invitálva a Tisztelt Olvasót!


Wayne Chapman: Megkövült napvilág
Wayne Chapman* pozíciója több szempontból is egyedi Ynev kristályégboltjának tartóoszlopai közt. Egyfelől azért, mert ő áll a legrégebben a helyén: a burokba zárt világot regényei, A Halál havában (1990) és az Észak lángjai(1991) teremtették meg, a M.A.G.U.S. alapkönyve (1993) ezek alapján, az ő irányításával rendezte be a játékosok számára Ynev színpadát. Másfelől azért, mert oszlop létére sem hajlandó középen megmaradni. A renieri homály mezsgyéjétől a boomeni költőiség magaslataiig bárhol megállja a helyét – e kettő vegyüléke teszi olyan hatékonnyá és emlékezetessé novelláit, melyekkel világát máig alakítja.
Gyűjteményes kiadásuk első kötetében a kalandozóké és a cselekményé a főszerep. A hetedkor alkonyának háborúk és intrikák dúlta Ynevén járunk, ahol mindennek ára van az istenek hamis aranyán, a napvilágon kívül, a valódi bűbája alól pedig egyetlen teremtett lény – legyen az ilanori bárd, elf kuplerájos vagy kahrei orvlövész – sem vonhatja ki magát.

* Szerzői név, melyet Gáspár András (25) és Novák Csanád (18) kreált a magyar fantasy-piac meghódítására, és 1994-ig közösen használt.

Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Wayne Chapman* pozíciója több szempontból is egyedi Ynev kristályégboltjának tartóoszlopai közt. Egyfelől azért, mert ő áll a legrégebben a helyén: a burokba zárt világot regényei, A Halál havában (1990) és az Észak lángjai (1991) teremtették meg, a M.A.G.U.S. alapkönyve (1993) ezek alapján, az ő irányításával rendezte be a játékosok számára Ynev színpadát. Másfelől azért, mert oszlop létére sem hajlandó középen megmaradni. A renieri homály mezsgyéjétől a boomeni költőiség magaslataiig bárhol megállja a helyét – e kettő vegyüléke teszik olyan hatékonnyá és emlékezetessé novelláit, melyekkel világát máig alakítja.
Gyűjteményes kiadásuk második kötetében az isteneké, a kiválasztottaké és a sötét titkoké a főszerep. A történetek íve a korok előtti kor homályából a Nagyok háborújának poklán és Kyria fénykorán át a hetedkor alkonyáig vezet, ahol egy renegát próféta és egy hitehagyott nekromanta szövetségének kell megóvnia a világot a sorstól, amit egy megébredt halhatatlan tartogat neki.
* Szerzői név, melyet Gáspár András (25) és Novák Csanád (18) kreált a magyar fantasy-piac meghódítására, és 1994-ig közösen használt.

Tartalomjegyzék
A teremtés titkos története
Leviatán
Halk szókkal, sötét húrokon
Együttállás
Prófécia
Zászlók hulltán, bálványok dőltekor


T.R. Salty: PreBellum Atlantis és más mesék

Minden valamire való fantáziatörténet a „mi lenne, ha?” felvetéssel kezdődik. Az emlékezetesebbje be sem éri alkalmi magyarázatokkal: az eshetőségek mintázatából összefüggő valóságot alkot, ahol minden válasz újabb kérdést teremt, az igazságok úgy rétegződnek egymásra, akár egy lépcsős piramis szintjei… és éppoly konokul őrzik a régmúlt titkait.
A Bellum Atlantis szerzője ebben a kötetben az ókori keleti hadszíntér megnyitásának előzményeit tárja elénk – a konfliktusét, mely a háborúk világtörténetének számolatlan áldozata közül csak a legkiválóbbaknak ad második esélyt. Lehetőséget arra, hogy visszatérjenek a kezdetekhez, és az emberiség bölcsőjénél zajló küzdelemben ördögökből angyalokká, a végzet vak eszközeiből hősökké legyenek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons