Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. március 11., hétfő

Várólista - 2013. március

Ahogy az idő melegszik, úgy engednek fel a kiadók is téli, csökkentett üzemmódú állapotukból és jelennek meg a jobbnál is jobb kötetek a boltok polcain, az ajánlókban. Azt egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy ennek teljes szívemből örüljek-e vagy inkább mégsem. A felhalmozódott, olvasásra váró köteteimet figyelembe véve számomra most a "Közeleg a tél" jelmondat és hatása lenne a leginkább megfelelő. No, nem a várható háborúk, hanem a mérsékeltebb könyvmegjelenés állapotának szempontjából.
Várólista nélkül nem múlhat el hónap. Úgy érzem, hogy megint sok könyvre vetettem szemet és ahogy magamat ismerem ezek mindegyike előbb vagy utóbb, de a polcomon fog landolni.

A listát azzal kezdem, hogy Rachel Vincent Lélekmentők című könyvének, a Sikoltók sorozat 2. részének megjelenése az első bejelentésekhez képest elcsúszott ugyan, de a kötet azóta is várólistás. Várható megjelenése: március 12. Az írás az előző havi várólista bejegyzésben részletesebben bemutatásra került.

Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Miért? : Mert igazából szeretem a jó krimiket és néha csak úgy megcsillan a szemem egy-egy fülszöveg olvasása közben. Ennek a könyvnek az esetében ez pontosan így történt. Arról nem is beszélve, hogy reményeim szerint jogász barátnőmet is megkísérthetem majd eme remekművel. :)
Fülszöveg: Rusty Sabich helyettes főügyész egy közép-nyugati nagyvárosban. Amikor kolléganője, Carolyn Polhemus brutális gyilkosság áldozatává válik, főnökük, aki éppen ádáz kampányt folytat az újraválasztásáért, Rustyt bízza meg a nyomozás lefolytatásával. Sürgősen meg kell oldania az ügyet, ha lehet, még a választások előtt. Még mielőtt kiderülne, hogy viszonya volt az áldozattal. Az események azonban csakhamar nem várt fordulatot vesznek, amikor Rusty élete legszörnyűbb rémálmába csöppenve a vádlottak padján találja magát. Az amerikai igazságszolgáltatás útvesztőjében kibontakozó, lebilincselően feszült tárgyalótermi dráma lerántja a leplet az ambícióról, a megszállottságról, a képmutatásról, valamint az ember eredendő gyengeségeiről és legsötétebb titkairól. És mindvégig ott lebeg a kérdés: ki ölte meg Carolyn Polhemust?
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2013. március 28.

Teljes ár/agavebolt ár: 3.280,- / 2.460,-


Harlan Coben: Maradj mellettem
Miért? : Az írónak eddig két könyvét olvastam, de mind a kettő esetében sikerült levennie a lábamról. Amit különösen szeretek az írásaiban, hogy a fordulatossága ellenére könnyen olvasható. Ha az a kettő tetszett, akkor remélem, hogy ez is fog.
Fülszöveg: Amikor váratlanul felbukkannak a múlt árnyai, három ember számára az amerikai álom egyszerre rémálommá válik. Megan tipikus kertvárosi anyuka, van két tökéletes gyermeke és egy tökéletes férje, boldogan élnek tökéletes házukban. Megan mégis egyre elégedetlenebb az életével. Nosztalgiával gondol vissza arra az időszakra, amikor korántsem volt minden ennyire tökéletes körülötte. Ray egykor tehetséges fotós volt, de negyvenéves korára zsákutcába jutott az élete, és a magukat celebnek képzelő, gazdag kölykök bérbe vehető paparazzójaként keresi meg a mindennapi betevőt. Egy napon azonban felsejlik egy alak a múltból. Valaki, aki miatt minden félrecsúszott. Broome nyomozó képtelen szabadulni egy megoldatlan ügytől. Tizenhét éve próbál a nyomára bukkanni egy helyi családapának, aki egyik napról a másikra megmagyarázhatatlanul eltűnt. Már ő maga sem hisz abban, hogy valaha megtalálja a megoldást, amikor váratlanul történik valami. Ahogy felgyorsulnak az események, mindhárman rájönnek, hogy bármilyen mélyre temették is titkaikat, a múlt sosem halványul el teljesen, és egy nap mindenkinek szembe kell néznie tettei következményével. Az élet napos oldalát pedig csak egy hajszálvékony vonal választja el a sötétebbik felétől.
Kiadó: Jaffa Kiadó
Megjelenés: 2013. március 14.
Teljes ár: 2.940,-



Andrzej Sapkowski: Tündevér (Vaják III.)
Miért? : Ennek a könyvnek a birtoklása nem képezi nálam vita tárgyát. Az első két részbe mondhatni beleszerettem. A szláv mondavilág, az érzéketlen (vagy mégsem?) és magányos (vagy mégsem?) hős, a lények elképesztő sokasága, illetve a szerző stílusa. Oké, nem ragozom tovább. Kell és kész!
Fülszöveg: Az emberek, törpök, manók és tündék több mint száz esztendőn keresztül éltek békében egymás mellett. De ennek a békének vége, és a fajok ismét egymás ellen – és maguk ellen – harcolnak. 
Ebben a viharos időben születik egy gyermek, akire a világ összes vajákja várt. Ciri a Cintrai Nőstényoroszlán, Calanthe királyné unokája. Különös hatalmakkal és még különösebb sorssal van megáldva, mert egy jövendölés Lángnak hívja őt: lángnak, amely örökre megváltoztatja a világot – jó vagy rossz irányba… Ríviai Geralt, a vaják magával viszi Cirit a vajákok központjába, de Ciri egyáltalán nem hasonlít a többi tanítványhoz. Nem kell keresztülmenjen az átlagos vajákok számára a természetfeletti képességek eléréséhez szükséges mutációkon, amelyek gyakran kiirtják az érzelmeket és az emberi érzékenységet. Ciri valami egészen egyedülálló. Ahogy a politikai helyzet egyre baljóslatúbbá válik, és a háború fenyegetése szinte már kézzel fogható a vidéken, Ciri megtanulja a hatalmát azok támogatására használni, akik szembeszállnak a gonosszal. De több segítségre van szüksége, mint amennyit a vajákok adhatnak neki: amint Geralt és ő elhagyják a vajákok központját, olyasvalaki veszi üldözőbe őket, aki pontosan érti a prófécia tartalmát – és pontosan tudja, mire képes Ciri. Lehet, hogy Geralt ezúttal ellenfelére akad?
Kiadó: Play On!
Megjelenés: 2013. március 26.
Teljes ár: 2.990,-



Mark Lawrence: Tövisek királya (Széthullott birodalom 2.)
Miért? : Mert egy kedves molyos barátnőm kölcsönadta az első részt olvasás céljából és ugyan nem voltam tőle teljes mértékben elájulva, de a fantáziámat azóta is csak piszkálja a folytatás. Az olvasás ténye nem kétséges, de még az is lehet, hogy a végén a polcomon fog kikötni a kötet.
Fülszöveg: A fiú, aki király akart lenni, megszerezte a trónt… Csaták százai perzselik fel a földeket, amint nagyurak és kiskirályok viaskodnak a széthullott birodalom uralmáért. A galádul lemészárolt anyja és öccse megbosszulásához vezető hosszú úton Honorous Jorg Ancrath herceg kiderítette, kik állnak valójában e végtelen háború mögött. Megismerte a játszmát, és elhatározta, hogy ő fogja letarolni a táblát, bármi áron. Húszezres hadsereg vonul Jorg vára ellen, a próféciák és a nép istenített bajnokának vezetésével. Minden becsületes ember azért fohászkodik, hogy ez a dicső lovag egyesítse a birodalmat, begyógyítva sebeit. Minden jó király tudja, hogy meg kell hajolnia a túlerő és a jövendölések előtt, ha másért nem, hogy népét és birtokát mentse. De Jorg király nem jó király. Jorg tisztában van vele, hogy a nála sokkal erősebb ellenséget tisztességes harcban nem győzheti le. Ám a tisztességes játszma sohasem szerepelt a tervei közt.
Kiadó: Fumax
Megjelenés: 2013. március 29.
Teljes ár: 4.495,-



China Miéville: Konzulváros
Miért? : Az írónak két műve sorakozik a polcomon. Szégyenkezve bevallom, hogy még egyiket sem olvastam, ellenben nagyon szeretném. Csak hát a zsúfolt olvasási program és a hangulat... A lényegen ez sem változtat, a könyvet mindenképpen a polcra pakolom, aztán majd csak az lesz a kérdés, hogy mikor fogom rászánni magam az író megismerésére. Mert a könyv egyébként nagyon érdekel.
Fülszöveg: Az ismert univerzum peremén, az Arieka nevű bolygón áll Konzulváros, ahol az emberek nemzedékek óta békésen élnek légburokba zárt diaszpórájukban. Az őshonos faj élő, szerves metropolisza az univerzum legkülönösebb teremtményeinek ad otthont, akikkel kizárólag a különleges adottságokkal rendelkező emberek, a konzulok képesek kommunikálni. Ariekán emberöltők óta minden a legnagyobb rendben zajlik, és Konzulváros éli a világtól elzárt gyarmatok békés, unalmas életét. Egészen addig, amíg egy újonnan érkező hajó és furcsa utasai fel nem borítják a megszokott egyensúlyt… 
Avice kislányként azt hitte, Konzulváros maga az egész a világ – aztán egyike lett azoknak a keveseknek, akik kijutottak a gyarmatosított űrbe, ahol különös hajók siklanak a mindennapi világ alatti térben. Mire visszatér egykori otthonába, már teljesen más szemmel nézi a valaha természetesnek vett furcsaságokat, és bármennyire is tiltakozik ellene, mégis központi szerepet játszik a bolygót megrengető eseményekben.
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2013. március 28.
Teljes ár/agavebolt ár: 3.980,- / 1.937,- (márc.11-28. között, előrendeléssel)


A rovat egy rendhagyó része következik, mert most egy olyan könyvet ajánlok, amely az én polcomnak már régóta lakója és amely még a nagy ezotéria mániás időszakomban lett nagy kedvenc és bár ez az időszakom már elmúlt, de az állításom továbbra is fenntartom. A kötet sokáig hiányzott a boltok kínálatából, magam is csak nagy nehezen tudtam megkaparintani az áhított példányokat. Ha valaki csak egy kicsit is érdeklődik a misztikus tanok, ősi jelképek és jelrendszerek magyarázata iránt, akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani számukra Drunvalo Melchizedek Az Élet virágának ősi titka I.-II. című köteteket.
Fülszöveg: Az emberiség valamikor egy nagyon kifinomult műveltség és tudatosság szintjéről hullott alá a sötétség kilátástalanságába és szinte teljesen elfelejtette az Élet Virágának ősi titkát, amely a létezésnek a szakrális geometriában fennmaradt kódja. Négyezer évnél is régebbi sírok, templomok, piramisok és sziklába vájt vésetek sugározzák ma is felénk rejtett üzenetüket, hogy az Élet Virágában rejtező teremtő elv megtalálható a létezés minden részletében. A Mer-Ka-Ba aktiválása, (az emberi fénytest kb. tizenhét méter átmérőjű energiamezeje) egy magasabb tudatsík, vagy szellemi dimenzióbeli világ kapujának kulcsa.

Kiadó: Mandala-Veda Könyvkiadó
Megjeenés: 2013. máecius 12.
Teljes ár: 5.990,- /2 kötet

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons