Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2013. január 21., hétfő

Várólista - 2013. január

Az év első hónapja a november-decemberi nagy hajtás és a rengeteg új megjelenés után mindig pangó időszak a könyvkiadások szempontjából. Nincs ez másként most sem. Nem is baj, mert az év utolsó két hónapja nem csak a kiadókat viselte meg, hanem a vásárlókat is. A rengeteg új megjelenés, a túlzásba vitt vásárlások és az ünnepekre kapott ajándékok miatt halomban állnak minden valamire való könyvmolynál az olvasnivalók. Apró lélegzethez jutottam én is és próbáltam lefaragni az elmaradásaimat. De csak egy picit sikerült, mert ígéretek és meglepetések mindig vannak és már kezdenek szállingózni a megjelenések, hogy februárban őrült tempóval kezdjenek majd érkezni a jobbnál jobb könyvek a boltok polcaira. Persze ez nem jelenti azt, hogy a januári könyvek ne lennének minőségiek. Részemről az összes a kell kategóriába tartozik. :)

Gaura Ágnes: Átkozott balszerencse (Borbíró Bori 2.)
Nem titok, hogy már nagyon vártam Borbíró Bori következő kalandját. Szerencsére sokan vagyunk még így ezzel a sorozattal. Az írónő az oldalán kifejtette egy bejegyzésben, hogy a könyv címe mennyire hatással volt nem csak a megjelenésre, de a saját életére is. De most ennek a balszerencse sorozatnak vége szakadt és a rajongók hamarosan a kezükbe foghatják Bori újabb történetét. A borító ismét Sánta Kira munkája, amelynél az írónő instrukcióit is figyelembe vették. Számomra kötelező olvasmány. A szlogen pedig továbbra is a kedvencem: "Magyar nyakba magyar szemfog!"

Fülszöveg: Egy közönséges halandó a vámpírok kitüntetett figyelmét, a hirtelen haragú és goromba főnököt és az állandó életveszélyt is átoknak tartaná, ám Borbíró Borbála számára mindez a hétköznapi élet része. Amikor azonban Magyarország egyetlen még aktív szolgálatban lévő vámpírológusa szégyenszemre vérszívók és vérmedvék védelmére szorul, hogy ne váljon a saját ügyetlensége áldozatává, és egy jövőlátó médium már napi szinten próbálja rábírni, hogy meneküljön, kénytelen beismerni, hogy valami nincs rendben körülötte. Ráadásul már a főnöke taplóságában sem bízhat – Attila kezd egyre különösebben viselkedni. Peche mindenkinek lehet. Ilyen mérvű balszerencsét azonban csak egy átok okozhat. Elkezdődik a versenyfutás az idővel, és Bori túlélési esélyei egyre halványulnak – ám felvágott nyelvére a végsőkig számíthat…
Magyar nyakba magyar szemfog!

Kiadó: Delta Vision
Megjelenés: 2013. január 24.
Terjedelem: 384 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.990,- /webbolt ár: 2.243,-


Brandon Sanderson: A Korok hőse (Ködszerzet V.)
Már az Elantris elolvasását követően az író rajongója lettem. A Ködszerzet első kötetének olvasását követően pedig véglegesen elvesztem. Mindent akarok, amit Sanderson írt (és ami megjelent magyarul). Rajongásom az egekben szárnyal, próbálok minél több embert megfertőzni az író regényeivel. Eddig sikeresen. :) Sajnos a trilógia megjelenése időben nagyon széthúzódott. A befejező kötetekre ismét majdnem két évet kellett várnunk. De a sok ígéret után végre körvonalazódni látszanak a dolgok és a kiadó már kirakta a befejező rész első kötetének megjelenési infóit a honlapjára. majdnem kiugrottam a bőrömből, amikor ezt megláttam. Számomra kötelező olvasmány és a lehetőségekhez mérten azonnali beszerzés. :)
Fülszöveg: Ki is a Korok Hőse? A Végső Birodalom megdöntése és a szabadság kivívása érdekében Vin végzett az Uralkodóval. Ennek eredményeként azonban a Mélység – a mindent elborító köd halálos megnyilvánulási formája – visszatért, nyomában sűrű hamuesőkkel és egyre hevesebb rengésekkel. Úgy tűnik, az emberiség sorsa megpecsételődött.
Elend Venture császár, aki a Megdicsőülés Kútja végén csak ködszerzetté válva menekülhetett a halál torkából, abban reménykedik, hogy sikerül rábukkannia az Uralkodó által hátrahagyott nyomokra, amelyek segítségével megmentheti a világot. Kedvesét, Vint eközben emészti a bűntudat, amiért hagyta magát félrevezetni, és szabadon engedte a Kútban lakozó, Romlás néven ismert misztikus erőt. Romlás a világ pusztulására tör, és lehetetlennek tűnik, hogy ebben bárki képes megakadályozni.
A Ködszerzet-trilógia befejező része nem marad adós az első két könyvben beígért izgalmakkal: a titkok sorra lelepleződnek, a sorozat korábbi részeiben gyökerező összefüggések értelmet nyernek, és a meglepetések tűzijáték gyanánt sziporkáznak végig a köteten. A végkifejlet pedig mind eredetiségében, mind vakmerőségében a párját ritkítja.

Kiadó: Delta Vision
Megjelenés: 2013. január 31.
Terjedelem: 608 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.990,- /webbolt ár: 2.542,-


Karen Chance: A hajnal átka (Cassandra Palmer 4.)
A Cassie Palmer sorozattal kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, mert az első két rész igencsak megviselte az idegeimet. A harmadik rész viszont nagyon tetszett. Pritkin bekerült a kedvenc karaktereim közé. Imádom a stílusát. :) Már nem is reménykedtem benne, hogy ez a félbehagyott sorozat folytatódni fog és pont ezért nagyon örülök a negyedik rész megjelenésének. Köszönet érte, Cor Leonis! Kötelező vétel és kötelező olvasás kategória.

Fülszöveg: Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól. A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra. 
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…

Kiadó: Cor Leonis
Megjelenés: 2013. január 31.
Terjedelem: ?
Borító: puhakötés
Teljes ár: 2.990,- /webbolt ár: 1.991,-



Nalini Singh: Angyalárny (Angyali vadász 5.)
Szeretem az írónő könyveit, mert sokoldalúan és gyönyörűen ír. Nem olyan rég olvastam el a novellás kötetét és bizony megfordult a fejemben, hogy újra előveszem ezt a sorozatot, mert az angyalszárnyak teljesen elvarázsoltak. Jason eddig mindig a háttérben mozgott, de most ő lesz a főszereplő. Várom, hogy mit hoz ki belőle az írónő.  Szintén kötelező vétel és kötelező olvasás kategória. 

Fülszöveg: Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze. De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben. A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

Kiadó: Egmont Hungary
Megjelenés: 2013. január 30.
Terjedelem: 440 oldal
Borító: puhakötés
Teljes ár: 3.999,-


Ezek azok az engem érdeklő megjelenések, amelyekre biztosan számíthatunk januárban. De már van egy-két csemege februárra is, amelyek megjelenésének hírei heves ugrándozást és ujjongást váltottak ki belőlem. Róluk majd a következő hónapban akarok szót ejteni. Előzményként annyit, hogy a Vének háborúja és a Ködszerzet rajongók már készíthetik, illetve folyamatosan kézben tarthatják a pénztárcájukat. De csitt... a többiről majd pár hét múlva. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons