Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. december 10., hétfő

Adventi naptár: Tizedik ablak

Most érzem csak, az év végi hajtásban, amikor már majd szét szakad a fejem a sok-sok gondolkodni valótól, határidőtől és teendőtől, hogy mennyire is igaz a mai napra húzott idézet. Most érzem csak, hogy túl sokat gondolkodom, túl sokat agyalok és ezért sokszor nem tudom értékelni azokat a pici, de kedves dolgokat, amelyek pedig képesek megédesíteni a hétköznapokat. Ezért is örülök Szirmocska igazán kedves ajándékának, mert így lehetővé tette számomra, hogy minden napra legyen valami, aminek örülhetek. Köszönet érte!


" Ha gondot szabadítasz az eljövendő dolgokra, elszalasztod a pillanat élvezetét. Aki túl sokat aggódik amiatt, mi fog történni, a félsz közben elveszíti a pillanatot, és előítéletével megmérgezi az eljövendő időt."
/Robin Hoobb: Bűvös hajó I-II./
( I. kötet 30. oldal, Delta Vision, 2012.)



Robin Hobb igazán lenyűgöző stílusban ír. A Látnok-ciklusban is egy különleges karaktert választ főhősének és sok már érdekes karakterrel veszi körbe. Nincs ez másként a Bűvös hajók sorozatban sem. Talán annyit tudnék felhozni különbségnek, hogy a Bűvös hajók cselekmény szempontjából gördülékenyebb, olvasmányosabb. Fantasy rajongóknak kötelező és mindkét sorozat alkalmas arra, hogy akár karácsonyfa alá is bekerülhessen.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons