Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. augusztus 24., péntek

A sötét lovag - Felemelkedés (film)

A három grácia - ahogy mi emlegetjük magunkat a barátnőimmel - csak akkor szeret moziba menni, amikor már legalább 2-3 hete vetítenek egy filmet. Hiába no, nem bírjuk a tömeget. :) Nem történt ez másként most sem. Az, hogy a Sötét lovag: Felemelkedés című filmet a moziban fogjuk megnézni, nem volt kérdés. Szóval hosszas időpont egyeztetés (elfoglalt hölgyek volnánk, vagy mi) után irány a mozi. Miután a Cinema City honlapja kiírta az oldalra, hogy a 3D-s szemüveget ne felejtsük otthon, ezért nagy örömmel be is készítettük mindahányan csak voltunk. Sötét lovag 3D-ben? Juhé! A pénztárnál koppant az állunk egy nagyot, hogy nem is 3D. Pff... Sebaj, kis csalódás, de a filmet így is nagyon vártuk.
Ez a Batman trilógia szerintem sokkal jobban sikerült, mint az előző feldolgozások. Szeretem ezt a komoran sötét világot, ezt a rengeteg technikai kütyüt és a szereplőket. 
Jó tanács: nem árt előtte megnézni az előző részt, mert eléggé elveszettnek érzi az ember magát nélküle. Az én emlékezetem is lyukas volt helyenként a megelőző cselekményekkel kapcsolatban és kellett egy kis idő, amíg összeraktam a történések darabkáit.
A trilógia befejező részének története 8 évvel az előző rész eseményeit követően játszódik. Gotham városában béke honol, de a megérkezik a gonosz Bane. A Batman álarc 8 éve pihen, de most újra előkerül a sufni mélyéről. Wayne a sérülése miatt elzárkózik a világ elől. Agóniájából egyedül egy ékszertolvaj tudja kizökkenteni.
A szereplőgárdáért most is minden elismerésemet megkapja a film. Christian Bale még mindig tökéletes Batman. Amikor pedig kicsípi magát, akkor tökéletes úriember. Megérne pár hét ajtócsapkodást. :) A Jim Gordont alakító Gary Oldman, a Lucius Fox szerepében ismételten felbukkanó Morgan Freeman és kissé megöregedett Michael Cane még mindig nagy kedvenceim. Anne Hathaway-t eddig nem igazán kedveltem, mert a szerepei nem voltak összhangban az én stílusommal. A véleményem most lényegesen megváltozott. Hathaway nagyot alakított a csábos ékszerrabló és új életre vágyakozó hölgyike személyében. Nagyon jól állt neki ez a szerep. Kellően dögös volt és mintha levetkőzte volna kislányos szerénységét. Uraim, már ezért a bombázóért is érdemes beülni a moziba. A film többi része pedig ráadás lesz. :)
Volt még egy szereplő, akit nagyon ismerősnek találtam, de majdnem a film végéig nem tudtam felidézni, hogy honnan. Majd rájöttem, az Eredet című filmből. Joseph Gordon-Levitt-ről van szó, aki ebben a filmben Blake rendőrt alakítja. Új kedvencem lett. :) Bane-t a filmben végig maszkban látjuk. Nem voltam egyedül azzal, hogy kíváncsi lettem a maszk nélküli arcára. Teljesen padlót fogtam, amikor kiderült, hogy ő is szerepelt az Eredet című filmben. (Na most rendesen bebizonyítottam, hogy mennyire képben vagyok a színészekkel. Az én mottóm: élvezni a filmet és kész.)
A látvány és a rendezés ismét magáért beszélt. A repülős jelenet az elején az egyik kedvencem. A másik a motor, amely egyedi technikával veszi be a kanyarokat. Az itt a gonosz, hol a gonosz játék nagyon tetszett. Ki is mozgat tulajdonképpen kit? Élvezetes volt a film. Jó befejezése a trilógiának. Azt azonban mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a második rész színvonalát nem tudta túlszárnyalni. A trilógiák középső részének problémája, hogy átvezetést jelentenek a két rész között. Ez ebben az esetben nem állja meg a helyét, mert az a rész bizonyult a legerősebbnek.
Nem kell azonban bánkódni, mert az a film is színvonalas, élvezetes, pörgős és nagyon örülök neki, hogy moziban néztem meg. A látványa mindenképp megéri a vásznon való megtekintést. Ha kijön lemezen, akkor újranézem az egész trilógiát. 
Amíg el nem felejtem: a lehetőség egy újabb trilógiára adott. Kérdés, hogy lesz-e belőle valami. Reménykedjünk benne. 



Magyar cím: A sötét lovag - Felemelkedés
Magyar bemutató: 2012. július 26.
Amerikai cím: The Dark Knight Rises
Amerikai bemutató: 2012. július 20.
Rendező: Christopher Nolan
Főszereplők: Christian Bale (Bruce Wayne/Batman), Gary Oldman (Jim Gordon), Michael Cane (Alfred), Anne Hathaway (Selina Kyle/Macskanő), Joseph Gordon-Levitt (John Blake), Morgan Freeman (Lucius Fox), Tom Hardy (Bane), Marion Cotillard (Miranda Tate)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons