Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. június 27., szerda

Álmodjunk a Maxim Könyvkiadóval

A Maxim Könyvkiadó 1999-ben alakult. Fő profilja középiskolai és általános iskolai tankönyvek és segédtankönyvek, illetve nyelvkönyvek kiadása. A kiadó a tavalyi évben álmodott egy nagyot és elindította Dream sorozatát, amelynek részeiként külföldön már nagy sikert aratott regények megjelentetését tűzte ki célul. 2011-ben mindössze egy könyv jelent meg, ez pedig Cynthia Hand Angyalsors című könyve volt. Olvastam és értékeltem. Értékelésem itt olvasható, ha valaki kíváncsi rá.
Ami első ránézésre pozitívvá tette a könyvet, az a megjelenése: a borító csodaszép (lila alapszín, ezüst felirattal, kacskaringókkal és egy tollal), valamint a strapabíró kivitel (kötött, fűzött kiadás, védőborítóval). Ráadásként a kiadványnak igencsak baráti volt az ára, valamint a történet is jónak bizonyult.
A kiadó idén tovább álmodja megkezdett tervét, amelynek eredményeként idén ősszel sok-sok könyv megjelenésére számíthatunk. A borítók gyönyörűek, a fülszövegek eléggé érdekesnek tűnnek. Remélem, hogy a kiadványok minősége is tartja majd a színvonalat.
Nézzük, melyek azok, amelyek felkeltették az érdeklődésem.

Cynthia Hand: Angyalfény
A sorozat első részét, az Angyalsorsot olvastam. Tetszett és már akkor kíváncsi lettem a folytatásra is. A könyv borítója továbbra is gyönyörű. A fülszöveget is érdekesnek találom. Ha lehetőségem lesz rá, akkor biztosan elolvasom a történetet és a trilógia befejező részét is.

Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.
Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.
A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.
A kiadás jellemzői: keménytábla védőborítóval, 416 oldal
Várható megjelenés: 2012. szeptember 18.


Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
Szeretem a sci-fit. Jöhet a sci-fi-be oltott romantika is. Ez a könyv határozottan annak néz ki. A borítója rögtön szemet szúrt nekem és azóta sem tudok szabadulni tőle. Beleszerettem. Ennyi. :) A történet is tetszik. Elég romantikusnak hangzik a fülszöveg szerint, de minden alap adott arra, hogy egy nagyon jó és érdekes sztori kerekedjen ki belőle. Természetesen egy trilógia első része. Állok elébe. Ezt a könyvet mindenképp olvasni szeretném. Még egy fontos szempont: Sóvágó Katalin fordította, akit igényes fordítónak tartok. 

Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek.
A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben. 
Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek.
A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.
A kiadás jellemzői: füles, kartonált, 320 oldal
Várható megjelenés: 2012. október 18.

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Nem olyan rég került a kezembe egy hasonló témát, fiú-lány felállást boncolgató könyv, amelynél az írónő fantasztikus stílussal olyan történetet kerekített az alapszituációból, hogy habzsoltam az oldalakat. Hősiesen bevallom, hogy potyogtak a könnyeim is olvasás közben. A fülszöveg alapján úgy érzem, hogy hasonló történet kerekedhet ki ebből az alapszituációból is. Már csak ezért is kíváncsi vagyok erre a könyvre.



Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében - azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. 
Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van - és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?
A kiadás jellemzői: két kiadásban jelenik meg a könyv (keménytáblás, védőborítós/ füles, kartonált), 444 oldal.
Várható megjelenés: 2012. szeptember 28.

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
A történet alapjaiban tetszik, de a cím nagyon nem. Némiképp elcsépeltnek érzem, vagy inkább egy felvilágosító jellegű könyvhöz tudnék egy ilyen címet elképzelni. Nem lehetne ezt lecserélni? Ettől függetlenül, ha lehetőségem lesz rá, akkor elolvasom. 

Négy perc általában alig valamire elegendő - ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?
A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott.
Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja me a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól - Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a csalási kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.
A kiadás jellemzői: füles, kartonált, 256 oldal
Várható megjelenés: 2012. szeptember 18.



A kiadó további könyveket is megjelentet, de ezek nem keltették fel annyira a kíváncsiságomat, mint a felsorolt kötetek. A teljesség kedvéért azért szerepeljenek itt a várható megjelenések:



Alice Hoffman: Galambok őrzői - Olvastam már az írónőtől regényt, de nekem nem jött be a stílusa. De ennek a kötetnek a témája nagyon tetszik és még az is lehet, hogy meggondolom magam az olvasással kapcsolatban.

Luca Di Fulvio: Álmok bandája -  Nem érzem a stílusomnak a regényt. Persze ettől még lehet zseniális és szórakoztató írás.

Jay Asher - Carolyne Mackler: Kezünkben a jövőnk - Facebook rajongóknak kötelező. Mindössze az a baj, hogy nem szeretem a facebook-ot, ezért inkább kihagyom. Valószínűleg az előítéleteim miatt nem tudnám értékelni a regényt.

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény - A történelmi korszakkal kapcsolatos ellenérzésem miatt valószínűleg szintén ki fog maradni az olvasásaim közül. A fülszöveg alapján a történet jónak ígérkezik, csak nem az én világom. A könyv borítója viszont nagyon gyönyörű.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons