Könyvek erdeje

Ha eltévedtél a könyvek rengetegében, akkor segítek benne eligazodni.

2012. október 8., hétfő

Larissa Ione: Elszabadult vágyak (Daemonica 2.)

Az írónő az előző kötetben egy olyan világot jelenített meg, amely egész kedvemre való volt. Különböző fajú démonok és egyéb természetfeletti lények egész serege elevenedett meg a lapokon. Magas röptű gondolatokat ugyan nem kaptam a történettől, de komoly gondolkodást nem igénylő olvasásnak, amolyan kellemes kikapcsolódásnak tökéletes volt. Kíváncsi lettem hát a következő rész történésére, a következő testvér történetére. Be is szereztem a könyvet, amelynek történetét szintén egy kikapcsolódós olvasásnak szántam.
Az előző kötetben Eidolon megtalálta a párját, Taylát. Most Shade története került sorra.
Shade és korábbi barátnője, Runa egy pincében térnek magukhoz. Elkábították és elrabolták őket. Elrablójuk fő célpontja Shade mellett Lidérc lett volna. Skulk, Shade húga és Runa csak a szerencsétlen véletlennek köszönhetően kerültek a rabló kezére. De ha már ott vannak, akkor fel lehet őket használni Shade kínzására. Az álarc mögé rejtőző ember... azaz akarom mondani démonrabló belemászik Shade és Runa fejébe és végrehajtatja velük a nászszertartást. Valami azonban félresiklott, mert a létrejött kapcsolat nem teljesen olyan, amilyennek a nagy könyvben meg van írva.
Az első kötetben bemutatott világ nem került részletesebb kidolgozásra ebben a részben (vagy csak én nem vettem észre a különbséget.) A seminus démon nászszertartása sem jelentett újdonságot, hiszen erről is kaptunk elég részletes leírást az első kötetben. Ami miatt mégis különleges ez a történet az Shade átka. Mert ugye ebből indul ki minden: Shade karaktere, a történet fő bonyodalma, stb.
Ha már a karaktereknél tartunk, akkor meg kell jegyeznem, hogy tetszett az egyébként egész jófiú Shade kicsit sötétebb oldala, morcossága. Amitől viszont falra tudok menni az a "nem mondom el, mert nem akarom, de azért értsd meg és fogadd el és tegyél meg értem mindent" tipikus esete. Természetesen Shade ebben az esetben sem hajlandó elmondani, hogy mi a problémája, miért is viselkedik úgy, ahogy éppen teszi, de azért Runa adjon fel mindent és maradjon mellette. Tipikus pasi! Pff...
Runa sokkal szimpatikusabb volt a számomra, mint az előző részben Tayla. Sokkal merészebb, belevalóbb és vagányabb. Igazán megérdemelte volna, hogy Shade már az elejétől fogva megbízzon benne.
Nem vagyok az az olvasó, aki ki szokta találni a gyilkos személyét, de ebben a kötetben már az első említéskor rájöttem a felvetett probléma (mi is a gond Runa jeleivel kapcsolatban) megoldására. És jééé, tényleg az volt a magyarázat. Büszke voltam magamra. :)
A két főszereplő közötti bonyodalmakon és elmaradhatatlan akciójeleneteken kívül tetszett a történet háttércselekménye is. Az újra elszaporodó démontámadások és szervkereskedelem, a főszereplők elrablása és a szökés miatt keletkezett egyéb bonyodalmak, a háttérben megbújó titkok, Runa változása mind jó alapot adtak a történethez. Kellett is, mert így maradt egyensúlyban a tényleges és a hálószobai akció. :) Pont jó volt ez így.
Shade és Runa kapcsolatán kívül bepillanthatunk egy kicsit Kynan és Gem kapcsolatának alakulásába is. Meg kell mondjam, hogy Kynan végtelen önsajnálata némiképp az agyamra ment. Legszívesebben felpofoztam volna a pasit. Nem is egyszer, hanem jó sokszor.
Lidérc továbbra is hozta a formáját. A végén nem csak engem, az olvasót, hanem a saját testvéreit is sikerült meglepnie a cselekedetével. Remélhetőleg egy kicsit jobban magára talál és a saját lábára áll ezt követően. Az a túlzott gondoskodás, amivel a testvérei körülvették nem tett igazán jót neki. Talán majd most észhez tér valamelyest.
Összességében egész jó volt a könyv, de nem kaptam annyi újdonságot, mint amennyire számítottam. Éppen azon a határon mozgott a könyv erotikus cselekménye, amit még éppen el bírtam viselni, illetve pozitívum, hogy nem csak ebből állt a regény. Lidérc és Kynan történetére is határozottan kíváncsi vagyok. Ez a démonok által lakott világ még sok lehetőséget rejt magában. Remélem, hogy a seminus démonokon kívül még több faj életébe bepillantást enged az írónő és nem fog ellaposodni a sorozat. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy ez megtörténne. Jöhet a folytatás is. Persze csak majd 2013-ban, amikor megjelenik.



Pontszám: 7 pont
Kiadó: Egmont Hungary
Kiadás éve: 2012.
Terjedelem:  432 oldal
Teljes ár: 3.999,- Ft
A mű eredeti címe: Desire unchained
Előzmény: Csábítás
Sorozat: Daemonica
Kiadói sorozat: Egmont Dark
Forrás: magánkönyvtár (vásárlás, 2012.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Laundry Detergent Coupons